Tomac: Moja izjava pogrešno interpretirana

Tomac: Moja izjava pogrešno interpretirana

ČLAN saborskog Odbora za vanjsku politiku i SDPa Zdravko Tomac izjavio je kako je njegova subotnja izjava prigodom izlaganja o ulozi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u razdoblju od 1989. do 1992. u dijelu medija pogrešno interpretirana.

´Nisam rekao da je Tuđman bio u pravu, nisam pogotovo odustao od kritike njegove politike, jer moj je referat ponovno kritika sporazuma Boban - Karadžić. Nisam mu se ispričao, ali sam ostavio (mogućnost), što kao moralan i častan čovjek uvijek radim, ako bi povijest pokazala da nisam bio u pravu, da bih se onda ispričao´, pojasnio je Tomac svoju izjavu na subotnjem skupu pod nazivom ´Tuđmanizam i detuđmanizacija´ održanom u organizaciji HIP-a .

Tomac je u izjavi za HTV, objavljenoj u večerašnjoj emisiji ´Meridijan 16´, rekao kako se za nedavna posjeta BiH uvjerio da hrvatsko nacionalno pitanje u toj zemlji nije riješeno. Sve što sam rekao (u subotu), u javnosti su već poznati moji stavovi iz vremena kad sam bio u najoštrijem sukobu s predsjednikom Tuđmanom, rekao je Tomac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomac je rekao kako je njegov osvrt na aktualan položaj Hrvata u BiH pogrešno protumačen kao zahtjev za unutarnjim preuređenjem BiH.

´Rekao sam i nešto drugo. Da je situacija u BiH sada dosta teška i da hrvatska politika mora vidjeti kako i na koji način - ne može se starim shemama rješavati taj problem - izaći iz situacije u kojoj se Hrvati danas nalaze´, istaknuo je Tomac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara