Tony 2003.: Hugh Jackman domaćin dodjele kazališnih nagrada

Hugh Jackman pričekat će sa svojim debijem na Broadwayju u ulozi zabavljača Petera Allena u mjuziklu "The Boy From Oz" do jeseni, ali će zato biti domaćin ovogodišnje dodjele američkih kazališnih nagrada Tony 8. lipnja.

Jackman, tumač jedne od glavnih uloga u trenutačnom hitu "X-Men 2", 1998. je nastupao u obnovljenom londonskom mjuziklu "Oklahoma!", a poznat je i po ulogama u australskim produkcijama "Sunset Boulevard" i "Ljepotica i zvijer".

Dodjela nagrada Tony, kojima se odaje priznanje najboljim ostvarenjima tijekom prethodne sezone na Broadwayju, moći će se iz Radio City Music Halla pratiti u izravnom prijenosu tv postaje CBS.

Među najavljivačima dobitnika nagrada nastupit će Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick, Barbara Walters, Tyne Daly, Danny Glover, Christopher Reeve, Laurence Fishburne, Vanessa Redgrave, Lynn Redgrave i Joey Fatone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera mjuzikla "The Boy From Oz" održat će se 16. rujna u kazalištu Imperial u kojem je prošle nedjelje posljednji put izvedena pop-opera "Jadnici".

Mjuzikl je glazbena biografija Allenova života, uključujući doba kad ga je otkrila Judy Garland - 1964. godine te njegovo vjenčanje s Lizom Minnelli tri godine kasnije.

U "Ozu" se u ulozi Lize Minnelli pojavljuje Stephanie Block, Isabel Keating tumači Judy Garland, a Beth Fowler Allenovu majku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara