Tovarnik: Poziv na sastanak radno neangažiranim radnicima ´Borova´

STOŽER za zaštitu prava radnika prognanika vukovarskog Borova i Upravni odbor Zajednice povratnika Hrvatske uputili su s današnjeg sastanka u Tovarniku poziv svim radno neangažiranim radnicima Borova, koji u tom poduzeću kao tehnološki višak ne rade već 11 i pol godina, da dođu na sastanak koji će se održati u utorak, 14. siječnja, u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.

Po riječima predsjednice Stožera Branke Balić, Stožer i ZPH i dalje od vlasnika Borova Hrvatskog fonda za privatizaciju zahtijevaju da se za 2320 prijeratnih radnika Borova, koji se od 1991. godine nalaze na čekanju, a uskoro trebaju dobiti otkaze, osiguraju barem minimalne otpremnine.

´Zahtijevamo ista prava kao što imaju i zaposlenici u ostalim poduzećima u vlasništvu države´, kaže Balić dodajući kako se tomu najviše protivi predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Slavko Linić. ´Unatoč njegovim protivljenjima bit ćemo uporni u traženju svojih prava´, rekla je Balić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi s otkazom za 2320 radno neangažiranih radnika Borova konferenciju za novinare u Vukovaru danas su održali i članovi Uprave tog poduzeća koje je prije rata zapošljavalo čak 23.000 radnika, a danas ih u djelomično obnovljenoj proizvodnji i prodaji radi oko 1300.

Predsjednik Uprave Borova Nino Bajza ustvrdio je kako radnici Borova, kao niti samo Borovo, ne mogu i ne smiju sami snositi posljedice rata i ratnog stradanja izrazivši nadu da će se u daljnjim pregovorima Uprave, Hrvatskog fonda za privatizaciju i radnika iznaći kompromisna i prihvatljiva rješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara