Tragičan epilog potrage za otetom djevojčicom Madeleine?

Tragičan epilog potrage za otetom djevojčicom Madeleine?

FORENZIČARI obrađuju sumnjive tragove "nečega što bi mogla biti krv", pronađene na lokaciji gdje je posljednji put, 3. svibnja, viđena oteta britanska djevojčica Madeleine McCann, objavio je danas BBC.

Do novih tragova došlo se prilikom pretrage apartmana u portugalskom hotelskom naselju Praia da Luz, od kud je djevojčica i nestala. U pretrazi je sudjelovao i najmanje jedan britanski pas specijalno obučen za takve potrebe, u sklopu suradnje britanske i portugalske policije. 

Ukoliko testovi potvrde da se radi o krvi, policija je najavila i usporedbe DNK dotičnog uzorka sa Madeleininim.

Policija nije iznijela službene rezultate najnovije pretrage portugalske vile osumnjičenog Roberta Murata, ali BBC smatra kako dokazi koji bi povezali Murata sa britanskom djevojčicom nisu nađeni.

Murat (33) je osumnjičen već desetog dana nakon otmice djevojčice, no cijelo vrijeme je negirao optužbe. Prije ove pretrage, policija je pretražila njegov automobil i kombi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija istražuje i restoran u belgijskom gradu Tongerenu, gdje je djevojčica koja bi mogla biti Madeleine viđena prije nekoliko dana.

"Očajni smo i svakog sata se pitamo: Kako smo mogli ostaviti našu Madeleine samu u sobi?", izjavila je potresena majka Kate.

Podsjetimo, roditelji su tog kobnog 3. svibnja izašli na večeru u obližnji restoran, ostavivši djevojčicu samu u hotelskom apartmanu.

McCannovi su objavili i knjižicu s uputstvima koje korake poduzeti kad se ovakva situacija dogodi. Knjižica je nazvana Code Madeleine, a temelji se na knjižici Code Adam, objavljenoj u SAD-u, nakon otmice šestogodišnjeg dječaka Adama Walsha.

Ma.N.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara