Trajkovski u Saboru: Hrvatska i makedonija uzajamno se podupiru

ODNOSI između Hrvatske i Makedonije nisu konkurentni, već je riječ o odnosima uzajamne potpore, što može poslužiti kao primjer i drugim zemljama u regiji jugoistočne Europe, zajednički je zaključak predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića i makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog nakon njihova susreta u četvrtak, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

U razgovoru su obje strane zemlje istakle visoki stupanj međusobnog razumijevanja i suradnje, a Tomčić je izrazio zadovoljstvo i ostvarenom razinom parlamentarne suradnje, kao i pozitivnim kretanjima u hrvatsko-makedonskoj gospodarskoj razmjeni, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tiskom susreta naglašeno je kako obje zemlje imaju jednake vanjskopolitičke ciljeve, prije svega ulazak u euroatlantske integracije, pri čemu inzistiraju na individualnom pristupu. U tom je kontekstu, prema priopćenju, predsjednik Trajkovski čestitao Hrvatskoj na nedavnom podnošenju zahtjeva za članstvo u EU, rekavši kako to može poslužiti kao poticaj i ohrabrenje Makedoniji da učini isto.

Sugovornici su se suglasili kako je u interesu Hrvatske i Makedonije da sve zemlje u ovom dijelu Europe što brže napreduju u reformskim procesima, jer će to pridonijeti stabilizaciji cjelokupne regije, kaže se u saborskom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara