TRAVNIČKI SUD: OPTUŽENI HRVATI OSTAJU U PRITVORU

Sudsko vijeće Općinskog suda u Travniku u četvrtak je odbilo zahtjev branitelja da se iz pritvora u Zenici puste četvorica Hrvata Igor Mikola iz Zagreba, Jozo Šmuk iz Konavla, Davor Zelenika iz Mostara i Zlatan Grizelj iz Gruda.Oni su optuženi da su u rujnu prošle godine počinili kazneno djelo iznude financijskih sredstava od vlasnika benzinske crpke Mladena Žulja u Grudama. Iako su optuženi za kazneno djelo na području zapadnohercegovačke općine Grude, Vrhovni sud Federacije BiH odlučio je da im se sudi u Travniku a na zahtjev Općinskog suda Grude.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak su uz pojačane mjere osiguranja u Općinskom sudu Travnik saslušani oštećeni Mladen Žulj i četvorica svjedoka optužbe. Odlučeno je da se postupak nastavi 26. ožujka saslušanjem još jednog svjedoka optužbe. Četvorica optuženih su iz travničke sudnice tijekom dana vraćeni u pritvor Kaznenopopravnog zavoda Zenica. Za dvojicu prvooptuženih u ovom postupku Igora Mikolu (iz Zagreba) i Jozu Šmuka (iz Konavala) mediji su ranije tvrdili da je za njih zainteresiran i Haški tribunal.

Prema novinskim napisima Mikola je bio pripadnik Kažnjeničke bojne u Hercegovini i tzv. merčepovaca pa ga se dovodi u vezu s ratnim zbivanjima u Pakračkoj poljani. U novinskim se napisima tvrdi kako je Jozo Šmuk bio tjelohranitelj Mladena Naletilića Tute.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara