Trgovački sud u Splitu obilježio 50 godina rada

TRGOVAČKI sud u Splitu danas je svečano obilježio 50. obljetnicu rada, a kako je na svečanosti rekao njegov predsjednik Ivo Bakalić, odlukom Ministarstva pravosuđa zbog odličnih rezultata taj je sud određen kao prvi pilotsud u Hrvatskoj u projektu Vlade i Svjetske banke za unaprjeđenje rada sudova i potpune informatizacije njihova rada.

Predsjednik Visokog trgovačkog suda Borislav Blažević na svečansoti je istaknuo da je učinkovitost trgovačkog pravosuđa u Hrvatskoj znatno porasla jer se svake godine smanjuje broj predmeta, ali, dodao je, potrebe gospodarstva nalažu da trgovački sudovi budu još i bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Trgovačkog suda u Splitu Ivo Bakalić podsjetio je da ta ustanova u gradu na sadašnjoj lokaciji u Sukošanskoj 6 djeluje od 2000., kada je u bivšu zgradu Ministarstva obrane Ministarstvo pravosuđa uložilo 18 milijuna kuna čime su osigurani primjereni uvjeti rada djelatnicima i strankama.

Bakalić je posebno istaknuo sve djelotvorniji rad 16 sudaca i 65 službenika Trgovačkog suda u Splitu, iznijevši da je broj neriješenih predmeta 1996. bio gotovo šezdeset tisuća, a danas je riječ o točno 4641 predmetu.

O značenju tog suda, rekao je Bakalić, govori i podatak da je vrijednost svih postupaka, koji su se tijekom 2003. vodili pred Trgovačkim sudom u Splitu, tri milijarde kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara