Tri godine Indexa

PRIJE RAVNO tri godine s radom je krenuo Index.hr portal.

1. prosinca 2002. u manje od četrdeset kvadratnih metara iznajmljenog stana u zagrebačkom naselju Trešnjevka skupina entuzijasta, na tri stola kupljena na kredit i posuđenim računalima, pokrenula je portal kojem su rijetki davali i tri mjeseca postojanja.

Usprkos lošim prognozama, Index.hr je preživio. I puno više od toga.

U tri godine objavili smo mnoge priče koje su potresle Hrvatsku: među ostalim, ekskluzivom o Zelenim ugovorima pomogli smo braniteljima, prvi smo objavili vijest o Thompsonovom izvođenju "Jasenovca i Gradiške stare", a nakon vijesti "Žužul primio mito“ nastao je nezapamćeni skandal koji je rezultirao odlaskom ministra Žužula zbog pritiska javnosti.

Osim po desecima velikih priča, slučajevi kada je Index prvi objavio vijest broje se u stotinama. Osim na vijestima, Index je svoj uspjeh gradio na neprekidnom razvoju novih servisa i alata, te stalnom poboljšavanju dizajna, navigacije i sadržaja. 15. siječnja iduće godine kreće treća generacija Index.hr portala - još bolja, brža i ažurnija.

Index.hr je danas najcitiraniji hrvatski portal, te portal s najviše nagrada i priznanja. Na Indexu je zaposleno 11 ljudi u stalnom radnom odnosu, kao i desetak honoraraca. Prosječna dob zaposlenih na Indexu je 26 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Index spada među 15% najuspješnijih hrvatskih poduzeća. Index je ostao potpuno neovisan: 80% portala u vlasništvu je urednika i djelatnika portala.

A zahvaljujući vama, Index je prije svega najposjećeniji hrvatski portal, koji dnevno posjeti više od 170,000 posjetitelja, a naš community s više od 110,000 registriranih članova najveći je u Hrvatskoj.

Bez vas Index ne postoji. Hvala vam.

Redakcija Indexa

Kliknite na linkove i pogledajte kako su nekad izgledali Index.hr, te njegovi prethodnici Vlast.net, Izbori.net i Vijesti.net.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara