Tri naoružana pljačkaša odnijela iz Todorićeve Idee u Beogradu milijun kuna

Tri naoružana pljačkaša odnijela iz Todorićeve Idee u Beogradu milijun kuna

FILMSKA pljačka koštala je na Uskrs Ivicu Todorića milijun kuna. Naoružani trojac oteo je zaštitarima beogradske Idee četiri vreće novca, svezao ih, pobjegao s jednim autom, zapalio ga, presjeo u drugi i od tada im se gubi svaki trag.

Iz trgovačkog centra u Knežopoljskoj ulici broj 1 u vlasništvu Agrokora, kako doznaje Press Online, otuđena je svota od 12 milijuna dinara, odnosno milijun kuna. U pomno planiranoj pljački trojac obučen u crno i naoružan kalašnjikovom i "heklerom" prisilio je zaštitare na predaju dvije manje i dvije veće vreće novca svježe iznesenih iz sefa, svezao zaštitare i odbjegao u Volvu. Policijski izvori Pressa navode da su tada s auta su skinuli tablice koje su ionako bile ukradene, polili ga benzinom i zapalili na platou između dvije stambene zgrade između beogradskih ulica Šangajske i Vatroslava Lisinskog. Ondje  ih je čekao drugi automobil s kojim su pobjegli u policiji zasad nepoznatom smjeru.

"Kada je kombi krenuo, razbojnici su svojim automobilom prepriječili put! Vozač kombija je stao, a dvojica naoružanih pljačkaša izletjela su iz svojih kola. Razbojnici su nosili fantomke i bili su naoružani automatskim puškama 'hekler' i 'kalašnjikov'. U vozača i suvozača 'SCP Internationala' uperili su oružje i izvukli ih van. Natjerali su ih da legnu na beton. Od suvozača su tražili da im otvori gepek i preda novac koji se nalazio u sefu", kazao je Press Online izvor blizak istrazi.

Sumnja se da su imali saveznika u Idei


Izvor nadalje navodi kako su razbojnici su vreće sa novcem iz kombija prebacili u svoj Volvo. Vreće su bile označene pečatom u obliku velikog slova A, što je, nagađa Pressov izvor, vjerojatno oznaka jedne od beogradskih banaka.

"Pretpostavljamo da je pljačkaše netko iz ove firme obavijestio o vremenu transporta novca. Jedan razbojnik je visok oko 180 centimetara i bio je obučen u crno. Drugi je visine oko 190 centimetara, a na sebi je imao crnu jaknu, svijetloplave hlače i drap patike. Treći suučesnik ih je čekao u kolima i velikom brzinom ih odvezao u Šangajsku ulicu", navodi policijski izvor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP Srbije: Nitko nije ozlijeđen, za kradljivcima se još uvijek traga

"Zasad vam možemo reći da nitko nije ozlijeđen, no ništa više osim informacija o kojima smo već obavijestili", kazali su nam službeno u MUP-u Srbije. Agrokor zasad nema komentara.

Naime, kako je priopćio srpski MUP, tri nepoznate, maskirane osobe razoružale su radnike za pratnju i prijenos novca i uz prijetnju oružjem, iz vozila otele četiri vreće sa za sada neutvrđenom količinom novca. Potom su pobjegli vozilom sa ukradenim tablicama i kasnije ga zapalili u Šajkaškoj ulici.

"Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja i identifikaciji izvršilaca", navodi srpska policija u priopćenju.

A.B.
Foto: Press Online

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara