TROGIRSKI TENORI 29. SVIBNJA U LISINSKOM

U sklopu ciklusa "Lisinski subotom", u subotu 29. svibnja, nastupit će Trogirski tenori Saša Petrović, Tvrtko Stipić i Robert Morvai, pobjednici Prvog međunarodnog natjecanja tenora u Trogiru Hrvatska 2003.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, na programu će biti predigre i arije iz opere Verdija, Donizzetija, Čajkovskog, Bizeta, Puccinija i Mascagnija.

Simfonijskim orkestrom HRT-a dirigirat će Ivo Lipanović, a kao posebne gošće koncerta nastupit će Valentina Fijačko, Helena Lucić, Adela Golac - Rilović i Antonija Boroša, rekla je programska suradnica Marija Barbieri.

Provnagrađeni na natjecanju tenora u Trogiru, novosadski tenor Saša Petrović, diplomirao je na tamošnjoj Muzičkoj akademiji i debitrao u Srpskom narodnom pozorištu kao Alfred u Straussovom "Šišmišu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik druge nagrade Tvrtko Stipić član je zagrebačkog HNK, a sve češće nastupa u hrvatskim kazalištima i na koncertima.

Trećenagrađeni njemački tenor mađarskog podrijetla Robert Morvai, usavršavao se na Visokoj školi za glazbu u Stuttgartu kod profesorice Dunje Vejzović.

(Hina) xkt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara