Trogodišnjeg britanskog dječaka na dječjem igralištu ugrizla lisica

Tekst: B.R.
Foto: Ilustracija

TROGODIŠNJI dječak prebačen je danas u bolnicu u britanskom gradu Brightonu nakon što ga je na dječjem igralištu u središtu grada ugrizla lisica.

Kako prenosi BBC, Jake Jermy je u igri pokušao dohvatiti loptu koja se otkotrljala pod obližnju sjenicu, no u tom je trenutku iz sjenice istrčala uznemirena lisica i dječačića ugrizla za ruku. Prema izjavama očevidaca, dječak je uočio lisičji rep kako viri ispod sjenice te ga pokušao povući, a lisica ga je, osjetivši se ugroženom, napala i ugrizla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brightonske su vlasti odmah zatvorile igralište i provele istragu, a zatražena je i pomoć Organizacije za zaštitu divljih životinja Istočnog Sussexa kako bi se lisica uklonila iz središta grada. Jedan od osnivača te organizacije, Trevor Weeks, u lokalnim je medijima upozorio kako lisice vrlo često žive uz ljude u brojnim britanskim gradovima te da u ovom slučaju životinja nije prva napala dječaka, već se isključivo branila u trenutku kada se osjetila ugrožena.

Inače, ovo nije prvi ovakav slučaj ugriza lisice. Prije nepuna dva tjedna jedna je lisica ušetala u dom obitelji Koupparis u Hackneyju, istočnom predgrađu Londona, te napala i izgrizla osmomjesečne blizanke Lolu i Isabellu, koje su mirno spavale u svojim krevetićima na katu kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara