Trojica Hrvata divljali u austrijskom skijalištu, jedan pancericom teško ozlijedio djelatnika žičare

DIVLJE scene događale su se u ponedjeljak u podnožju austrijskog skijališta Saalbach Hinterglemm nedaleko Salzburga, pišu austrijski mediji.

Trojica pijanih Hrvata izazivali su nered pritom ozlijedivši jednog djelatnika te razbivši nekoliko prozora i oštetivši dva automobila. Hrvati su u žicari pritiskali sigurnosne prekidače. Kada su se spustili djelatnici su ih pokušali upozoriti te im reći neka se smire, no mladići u dobi od 21 do 28 godina počeli su bježati.

Za njima je potrčao jedan djelatnik i pokušao je zadržati jednog od njih. Tada su mu u pomoć pristigla druga dvojica Hrvata i brutalno ga srušili na pod.

Iako je djelatnik bespomoćno ležao na podu, jedan od Hrvata mu je pancericom nagazio na lice. Djelatnik žicare prevezen je u bolnicu gdje mu je ustanovljen prijelom centralne lične kosti i na lijevoj i na desnoj strani lica te je podvrgnut operaciji.

U divljanju hrvatskih državljana lakše je ozlijeđen još jedan djelatnik žičare, koji je pokušao pomoći svom kolegi, no i njega su Hrvati "smirili" udarcem.

Hrvati su zatim pobjegli, no ubrzo ih je uhitila policija. Dvojica, koji su brutalno napali djelatnika, predali su se bez otpora, no treći je pružao otpor te je lakše ozlijedio i policajca. No ubrzo je bio svladan, te su sva trojica s kaznenim prijavama završila u pritvoru u Salzburgu.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara