Trojica radnika otrovanih amonijakom kritično

TROJICA radnika riječke Tvornice VIR, koji su jučer ozlijeđeni kad je istjecao amonijak iz oštećene cijevi u tvorničkom krugu, još su u životnoj opasnosti, izvijestio je dežurni liječnik u jedinici intenzivnoga liječenja u sušačkom KBC-u, gdje su radnici smješteni.

Jedan radnik zadobio je teške vanjske opekline i opekline na plućima od udisanja amonijaka, a druga dvojica nešto slabije opekline na plućima i koži, ali su svima životi ugroženi te su priključeni na respiratorne uređaje.

Liječnici su ocijenili da je stanje četvorice radnika s ozljedama dišnih organa koji su na Pulmološkom odjelu KBC-a stabilno, odnosno da im životi nisu ugroženi.Izgred, u kojem je ozlijeđeno ukupno devet radnika, dogodio se u 12,30 sati, kad je zbog neoprezna upravljanja viličarom u krugu Tvornice za preradu mesa VIR na otvorenu prostoru probijena cijev rashladnog sustava kroz koju protječe amonijak. Po procjenama, isteklo je oko 50 litara tog plina. Istjecanje je ubrzo zaustavljeno, a vatrogasci su pravodobnom intervencijom sanirali mjesto istjecanja amonijaka.

                                                                                                                                        
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara