Trpinja: Druga smotra narodnog stvaralaštva Srba u Hrvatskoj

U MJESTU Trpinja na vukovarskom području večeras je održana druga smotra narodnog stvaralaštva Srba u Republici Hrvatskoj.

U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je 11 kulturno-umjetničkih društava koja njeguju srpske folklorne običaje iz Zagreba, Okučana, Pačetina, Petrinje, Darde, Jagodnjaka, Belog Manastira, Vere, Bobote, Negoslavaca i Trpinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U programu su nastupile i izvorne pjevačke narodne skupine iz Okučana i Petrinje.

Prema riječima potpredsjednika Vladinog Savjeta za nacionalne manjine Siniše Tatalovića, druga smotra narodnog stvaralaštva Srba u RH "pokazala je da su Srbi u Hrvastkoj ne samo opstali, već i da su smogli snage izgraditi svoje manjinske institucije koje na jedan kvalitetan način rade na očuvanju identiteta i kulture Srba u RH".

Druga smotra narodnog stvaralaštva Srba u Hrvatskoj bila je natjecateljskog karaktera, a pobijedilo je kulturno-umjetničko društvo "Branko Radičević" iz Darde koje će predstavljati srpsku nacionalnu zajednicu na završnoj smotri narodnog stvaralaštva nacionalnih manjina RH koje će se početkom studenoga održati u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara