Tržnica se sa zagrebačkog Borongaja seli na terminal Dubec

Tržnica se sa zagrebačkog Borongaja seli na terminal Dubec

Foto: FaH

ZASTUPNICI zagrebačke Gradske skupštine su na sjednici donijeli odluku o preseljenju borongajske tržnice na terminal Dubec, a toj odluci oštro su se usprotivili zastupnici SDP-a koji su zajedno s HSLS-om, HNS-om i nestranačkim zastupnicima Vladimirom Ferdeljijem i Sandrom Švaljek napustili sjednicu.

Tržnica Borongaj tako seli na područje  sjeverno od autobusnog terminala na okretištu Dubec, omeđeno parkiralištem na istočnoj strani, Dubečkom ulicom na sjeveru i pješačkom stazom na zapadnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik zagrebačka Gradske skupštine Davor Bernardić kazao je da SDP ne želi "držati lojtrice" humanoj deložaciji tržnice na Borongaju na drugu lokaciju i pozvao ostale da ne podrže odluku. Nakon toga su napustili sjednicu, a priključili su im se HNS, HSLS te nestranački zastupnici Vladimir Ferdelji i Sandra Švaljek.

Unatoč njihovom napuštanju sjednice, bilo je kvoruma pa je 27 zastupnika jednoglasno izglasalo tu odluku.

Zastupnici Gradske skupštine prihvatili su i točku o zakupu poslovnog objekta tvrtke Omega software za smještaj predškolske djece u Novom Zagrebu - Istok, naselje Jakuševec, na vrijeme od deset godina, za korisnika Dječji vrtić Tratinčica. Iznos mjesečne zakupnine je 130.000 kuna bez PDV-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara