Tunižanin u bijegu mogući organizator atentata u Madridu

TUNIŽANIN protiv kojeg je istražni sudac Juan del Olmo u srijedu izdao međunarodnu tjeralicu, smatra se "vođom i koordinatorom više osoba umiješanih" u madridske atentate, objavljeno je u četvrtak iz pravosudnih izvora.

Tijekom istrage se utvrdilo da je Serhane Ben Abdelmajid Fakhet koji je rođen 10. srpnja 1968. u Tunisu, s nadimkom "Tunižanin", "vođa i koordinator više osoba umiješanih" u atentate, kaže se u tjeralici, koja je u četvrtak osvanula na zidovima španjolskog vrhovnog suda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serhane Ben Abdelmajid Fakhet jedan je u skupini od šest osoba, u kojoj su osim njega još pet Marokanaca, protiv koje je španjolsko pravosuđe u srijedu izdalo međunarodne tjeralice zbog "terorizma, ubojstva s predumišljajem i sudjelovanja u zločinačkoj organizaciji" povezanoj s madridskim atentatom od 11. ožujka.

On "nije samo glavni organizator priprema za pridobivanje osoba iz svog okružja za džihad, već i konkretnih akcija (od sredine 2003.) na pripremanju atentata u Španjolskoj, napose u Madridu", piše u tjeralici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara