Turisti zaraženi u slastičarnici u Babinom Kuku

PETNAESTAK gostiju hotela Tirena na Babinu Kuku zarazilo se jedući kremaste kolače u slastičarnici hotelskog kompleksa Babin Kuk, a nalazi Zavoda za javno zdravstvo su u tri slučaja potvrdili salmonelu, dok se u ostalima radi o gastroenterokolitisu.

Svi pacijenti ambulantno su izliječeni, a u bolnici je zadržana jedna pacijentica - britanska turistica Honor Hewitson, koja sa suprugom Haryem iz New Castlea boravi u hotelu Tirena.

Dr. Mato Lakić iz Epidemiološke službe Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije rekao je da su simptomi - povraćanje, želučani grčevi i visoka temperatura najprije upućivali na virozu, ali su nalazi pokazali da je riječ o gastroenterokolitisu, dok je salmonela potvrđena u tri slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi simptomi primijećeni su protekloga vikenda, zaraza je kulminirala početkom ovoga tjedna, a sad pokazuje naznake posustajanja, rekao je dr. Mato Lakić.

Slastičarnica na Babinu Kuku već tri dana ne radi i pod nadzorom je sanitarne inspekcije.

Po riječima glasnogovorice hotela Dubrovnik-Babin Kuk Jelke Tepšić, na temelju laboratorijskih nalaza kod jedne gošće utvrđena je salmonela a liječnik hotela Tirena dr. Niko Visković kazao je kako su ostali gosti bili zaraženi enterovirusom prisutnim na dubrovačkom području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara