Turistička zajednica Korčule zadovoljna prošlom turističkom sezonom

Turistička zajednica grada Korčule na današnjoj je skupštini izrazila zadovoljstvo prošlogodišnjom turističkom sezonom te uvjerenje da će i ova biti također uspješna.

Prihvaćeno je izvješće o prošlogodišnjem radu Turističke zajednice i program rada za ovogodišnju sezonu.

Posebice su istaknuti: Festival viteških igara, programi vezani uz istraživača Marka Pola, mnogobrojni kulturni događaji, koncerti, serenadne večeri, maškarani doček druge polovice nove godine i biciklističko proljeće na dalmatinskim otocima.

Turistička zajednica Korčule pomagala je u čišćenju i uređenju okoliša u sklopu akcije "Volim Hrvatsku", rečeno je.

Prošle godine Korčulu su posjetile mnoge studijske skupine iz gotovo svih zemalja svijeta, a ugledni novinari pisali su i objavili članke o graditeljskoj baštini Korčule, Marku Polu, obiteljskom turizmu na korčulanski način, folkloru i kulinarskoj ponudi.

Na gradskom području ostvarena su 358.193 noćenja, od toga najviše u hotelima, a ostalo u kućanstvima, Kampu "Kalac", privatnim kampovima i u ACI-jevoj marini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je bilo turista iz Njemačke, a ostvarili su 58.488 noćenja, zatim Slovenije, 57.418 noćenja, i Italije, 49.951 noćenje. Domaći gosti ostvarili su 44.317 noćenja. Zbog dobre popunjenosti prošle godine ostvaren je prihod od 1.510.217 kuna.

Ove je godine turistički promet nešto manji nego što se očekivalo s obzirom na rat u Iraku, ali, kako je rečeno na skupštini, nema većeg otkazivanja sklopljenih aranžmana. Nisu otkazana ni uplovljavanja velikih "plovećih hotela".

Uređenost Korčule i ugodno, zanimljivo i privlačno ozračje temeljne su zadaće toga grada i ove godine, najavili su korčulanski turistički radnici.

(Hina) nper lnZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara