Tuta i Šešelj najbolji haški prijatelji

Tuta i Šešelj najbolji haški prijatelji

OPTUŽENICI za ratne zločine koji su bili na suprotnim stranama Vojislav Šešelj i Mladen Naletilić Tuta najbolji su prijatelji u Scheveningenu. Nacional piše kako Tuta Šešeljevu djecu pozdravlja s "Za dom spremni", dok Šešelj Tutu uvjerava da je njegova žena Hrvatica.

Iako su se u ratu borili na suprotstavljenim stranama Šešelj i Tuta, dvojica optuženika pred Sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije u miru su najintimniji prijatelji.

Supruga Vojislava Šešelja Jadranka, koju pri svakom dolasku u Haag Tuta dočekuje riječima "gdje je moja Bunjevka", ispripovjedila je novinarima kakovi su odnosi među haškim zatvorenicima. Tvrdi da je Tuta najveći šarmer i da on u Scheveningenu ima poseban status, pa slobodno može šetati na sva tri kata zatvora.

Gospođa Šešelj kaže da je Tuta uvijek pozdravlja upitom "Je li to došla moja Hrvatica", dok djecu naziva dragim malim Hrvatima i pozdravlja ih sa "Za dom spremni". Šešelj Tuti na to zna dobaciti kako je on spreman, ali za starački dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima koji prate haška suđenja Jadranka Šešelj rekla je kako ona nije Hrvatica, ali da je njen muž to rekao Tuti koji je povjerovao, a potom i shvatio kako se radi o šali.

Šešelj i Tuta se zabavljaju i na račun drugih zatvorenika. Iz Scheveningena je procurila šala kako su njih dvojica, između ostalog, smjestili bivšem srbijanskom predsjedniku Milanu Milutinoviću.

Robijaška solidarnost vlada i među drugim zatvorenicima, bez obzira što su za vrijme rata bili na suprotstavljenim stranama.

Tako je navodno Tihomir Blaškić nekim dokazima pomogao Miloševićevoj obrani. Optuženi Muslimani u svojim svjedočenjima pomogli su Srbima koji su naređivali pokolje njihovih sunarodnjaka, piše tjednik Nacional.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara