Tužiteljstvo BiH odbacilo kritike uhićenja Jelavića, Prce i Rupčića

ODJEL za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju koji djeluje pri Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine odbacio je u nedjelju tvrdnje o nepotrebnoj uporabi sile i neprimjerenu načinu na koji je obavljeno uhićenje Ante Jelavića, Miroslava Prce i Miroslava Rupčića.

U priopćenju Tužiteljstva BiH kojega su prenijeli sarajevski elektronski mediji navodi se kako je tužitelj John McNair koji je vodio istragu protiv trojice bivših visokih hrvatskih dužnosnika pregledao video zapis akcije njihova uhićenja i pri tom utvrdio kako su se policajci ponašali korektno i profesionalno poštujući imovinu i osobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici uhićenih kao i većina aktualnih hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti BiH te političke stranke a hrvatskim predznakom osudili su akciju federalne policije tvrdeći kako je ona bespotrebno demonstrirala silu.

Tužitelj McNair pozdravio je odluku Suda BiH koji je u subotu Jelaviću, Prci i Rupčiću odredio tridesetodnevni pritvor. U Tužiteljstvu BiH drže kako će mjera pritvora pomoći da se osigura pravedno postupanje prema osumnjičenima i nesmetano nastavi istražni postupak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara