Tvrtka Dalekovod kreće u veliki posao izgradnje vjetroelektrana

Tekst: S.C.H.
Foto: Wikimedia

TVRTKA Dalekovod objavila je danas da je sa Splitskom bankom potpisala ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje prve u nizu vjetroelektrana u blizini Gračaca.

U priopćenju objavljenom na stranicama Zagrebačke burze tvrdi se kako će Dalekovod biti investitor i izvođač radova u projektu izgradnje ukupno četiri vjetroturbine ukupne snage 9, 2 MW pokraj Gračaca, te da je projekt ukupno vrijedan 16,241.839 eura, a vrijednost elektroradova za ovaj projekt iznosi 1,050.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prva u nizu vjetroelektrana, snage 2,3 MW, bit će izgrađena do kraja ove godine i opremljena turbinom proizvođača Siemens, a kada vjetropark bude u potpunosti dovršen, trebao bi proizvoditi u prosjeku oko 26,000.000 kilovatsati električne energije godišnje.

"Do sada su u Hrvatskoj izgrađene četiri vjetroelektrane, u kojima sudjeluju inozemni investitori. Projekt naše vjetroelektrane je do sada prvi projekt domaćeg investitora, koji financira domaća banka, gdje su izvođači radova domaća društva i gdje su vjetroturbine kupljene od tvrtke Siemens Hrvatska", stoji na kraju priopćenja Dalekovoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara