TŽV Gredelj potpisao novi ugovor s Amerikancima: Isporučuju sedam dizelskih lokomotiva

TŽV Gredelj potpisao novi ugovor s Amerikancima: Isporučuju sedam dizelskih lokomotiva

Foto: TZV-Gredelj.hr

TVORNICA željezničkih vozila Gredelj i National Railway Equipment Company (NRE) jučer su u Zagrebu sklopili novi ugovor o proizvodnji sedam dizelskih lokomotiva serije GT26 CW, namijenjenih za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama, priopćili su iz Gredelja.

"Iznimno sam zadovoljan radi nastavka suradnje s našim partnerom National Railway Equipment Company (NRE) za kojeg je TŽV Gredelj već isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Posebno želim istaknuti činjenicu da je od otvaranja stečajnog postupka u Gredelju izgrađeno više od 40 lokomotiva različitih tipova, što smatram velikim uspjehom i neoborivim dokazom kvalitete naših proizvodnih linija i stručnjaka u području proizvodnje i popravaka željezničkih vozila. To je potvrda naše sposobnosti i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu, a naš je imperativ zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti prisutan i prepoznat kao kvalitetan partner na što više tržišta“, izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz TŽV Gredelja konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). Koriste se diljem svijeta - od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti, do Saudijske Arabije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara