U Afganistanu srušen američki helikopter sa 17 vojnika

SEDAMNAEST američkih vojnika bilo je u helikopteru koji je, prema prvim informacijama, srušen u neprijateljskoj vatri u istočnom Afganistanu, priopćila je u srijedu američka vojska.

"Prve informacije govore da je uzrok pada helikoptera neprijateljska vatra", piše u priopćenju američkih snaga u Afganistanu, u kojemu se napominje da se "još ne zna kakva je sudbina vojnika".

Ovo je prvi put nakon pada talibanskog režima 2002. godine da američka vojska govori o mogućnosti da je neprijateljska vatra uzrok pada helikoptera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicijske snage i afganistanska vojska, uz potporu iz zraka, došle su na mjesto pada Chinooka CH-47 zapadno od Asadabada, prijestolnice pokrajine Kunar, 150 kilometara istočno od Kabula.

Službeni predstavnik talibana preuzeo je u utorak navečer odgovornost za napad na helikopter. Kako je rekao, svi članovi posade su mrtvi.

Chinook je prevozio vojnike koji su trebali biti pojačanje u operaciji Red Wing koja je dio "borbe protiv aktivista Al Qaide čiji se otpor želi slomiti u pokrajini Kunar", gdje se operacija nastavlja, dodaje vojska.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara