U američkom bombardiranju ubijeno 40 Iračana koji su slavili vjenčanje

U američkom bombardiranju ubijeno 40 Iračana koji su slavili vjenčanje
ČETRDESET Iračana, među kojima i žene i djeca, koji su slavili vjenčanje u selu u regiji AlQaem, na zapadu Iraka, ubijeni su u američkom zračnom bombardiranju, navela je u srijedu satelitska tv AlArabiya, pozivajući se na svjedoke.

Američka vojska u Bagdadu u priopćenju je navela da je vojna operacija vođena na jednu zgradu gdje se sumnjalo da se nalaze strani borci.

Al-Arabiya je navela da su američki helikopteri gađali svatove u selu Makreddine na iračko-sirijskoj granici.

Zrakoplovi su također uništili i nekoliko kuća u tom selu, dodaju svjedoci na koje se poziva arapska televizija koja je prikazala snimke tijela omotanih u pokrivače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema katarskoj tv Al-Jazira, američki helikopetri gađali su veliki šator podignut za svadbu.

Dopisnik Al-Jazire u tom mjestu u izravnom javljanju na televiziji potvrdio je kako su mu svjedoci rekli da je ubijeno 40 osoba, od kojih 18 žena i djece.

Prema američkom priopćenju, u utorak oko ponoći snage koalicije vodile su operaciju na položaj gdje su se prema njihovim informacijama nalazili strani borci, 85 km od mjesta Houssayba i 25 km do sirijske granice. Između ta dva mjesta udaljenost iznosi petnaestak kilometara.

Prema tom priopćenju, koalicijske su snage bile izložene napadima, a područje Al-Qaema, dodaje se, bilo je poprište nekoliko sukoba marinaca i stranih boraca infiltriranih preko Sirije.

SAD su često pozivale Siriju da prekine ulazak stranih boraca koji koriste tu zemlju za ulazak u Irak i pojačali su vojnu nazočnost na granici posebice u predjelu mjesta Al-Qaem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara