U Argentini sedmogodišnjak i devetogodišnjak brutalno ubili dvogodišnju djevojčicu

STRAVIČAN zločin kojeg su počinila dvojica argentinskih dječaka šokirao je svijet. Sadistički nastrojeni sedmogodišnjak i njegov devetogodišnji brat brutalno su ubili dvogodišnju Milagros Belizan.

Mala Milagros je iz svog doma u Buenos Airesu nestala u nedjelju. Njeno tijelo je pronađeno desetak blokova dalje. Prema javljanju argentinske novinske agencije Telam, s djevojčice je bila strgnuta odjeća, bila je pretučena i zadavljena telefonskom žicom, koju su ubojice ostavile omotanu oko njenog vrata.

Prvi osumnjičenik za ovo stravično ubojstvo bio je muškarac srednjih godina, a onda su dvojica braće priznala zločin. Pred istražnom sutkinjom Martom Pascual dječaci su jučer iznijeli svoje svjedočenje. Sve je šokirala činjenica što su u mučenju djevojčice bolesno uživali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvaćali su da je boli ono što joj čine, no to ih nije spriječilo u nastavku mučenja. Na neki način im se čak i sviđalo. Ne znam može li njihov dječji um pojmiti da su počinili zločin. Ipak, jasno im je da su Milagros mučili i da je puno propatila prije smrti", rekla je Pascual.

Dječacima se, s obzirom da nisu punoljetni, ne može suditi za ubojstvo. Ipak, policija je njih i njihovu majku stavila u pritvor, kako bi ih zaštitili od linča sugrađana. Iako policija nije objavila identitet dječaka, poznato je kako su bili susjedi ubijene djevojčice, koja je živjela u straćari, u prljavom predgrađu velegrada. Argentinski mediji su prenijeli i kako je dječake njihova majka često fizički zlostavljala te kako posljednje dvije godine nisu pohađali školu. Vrijeme su provodili bacajući kamenje na drugu djecu i automobile koji su prolazili cestom.

I.M.
Foto: Telam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara