U atentatu više od 20 poginulih i više od 60 ranjenih

Više od dvadeset je osoba poginulo, a više od 60 ranjeno u samoubilačkom atentatu, koji je izveden u nedjelju ujutro ispred glavnog stožera američke vojske u Bagdadu, najnoviji su podaci koje prenose sve agencije.

"Najmanje je 20 osoba poginulo, a gotovo 60 ih je ranjeno", izjavio je američki general Mark Kimmitt na konferenciji za novinare. Prema prvim podacima u atentatu je poginulo 18 osoba.

S druge strane, irački su izvori objavili da je u atentatu poginula 71 osoba.

"Imamo potvrdu da su među poginulima i dva američka državljana", kazao je Kimmitt, dodavši da čeka konačnu potvrdu.

Manji kamion natovaren s 500 kilograma eksploziva, eksplodirao je na ulazu tzv. Zelene zone koja okružuje područje uprave koalicije u Bagdadu.

Uhićena četvorica Iračana u blizini glavnog stožera američke vojske u Bagdadu

Četvorica Iračana, čija su vozila na sebi imala tragove eksploziva, uhićena su u posljednja tri tjedna u blizini glavnog stožera američke vojske u Bagdadu pred kojim je u atentatu izvedenom u nedjelju poginulo više od 20 osoba, javlja agencija France Presse pozivajući se na visoki američki vojni izvor.

Američke su snage, osim toga, stavljene na visoki stupanj pripravnosti uoči sastanka predviđenog za ponedjeljak u New Yorku između predstavnika UN-a, civilnog upravitelja u Iraku Paula Bremera te iračkog izaslanstva, dodao je isti izvor tražeći da ostane neimenovan.

"U posljednjih 20 dana zabilježena su dva incidenta. Primjetili smo vozila koja su pokušavala ući u zelenu zonu (sjedište stožera američkih snaga) i koja su se pokazala pozitivna na detektor eksploziva. Trojica Iračana bila su u prvom vozilu a jedan u drugom", kazao je neimenovani američki dužnosnik.

Četvorica Iračana trenutačno su na ispitivanjima kako bi se utvrdilo postoji li veza tih incidenata s atentatom izvedenim u nedjelju, dodao je isti izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara