U austrijskoj obrtničkoj komori predstavljena hrvatska vina i sirevi

Prezentacija orginalnih hrvatskih proizvoda vina i sireva u austrijskoj Obrtničkoj komori u ponedjeljak navečer u Beču održana je u nazočnosti 300injak predstavnika austrijskog političkog, gospodarskog, diplomatskog i medijskog života koji su pokazali veliko zanimanje za te proizvode.

Tom prigodom održana je i izložba ručnih radova zagrebačke autorice Nine Petre, a predstavila se i Hrvatska turistička zajednica. Zagrebački Pušlek također je bio sastavni dio predstavljenih posebnosti.

"Ovo je prije svega promocija Hrvatske u Austriji na kojoj se moglo vidjeti kako se u malim sredinama uz napore i znanost, te potporu Agronomskog fakulteta mogu proizvoditi kvalitetni proizvodi za koje u Austriji postoji veliki interes", izjavio je veleposlanik RH u Austriji Zoran Jašić naglasivši da je ovo "mali ali važan primjer kako se ostvaruje gospodarska diplomacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prezentacija je uspjela iznad očekivanja, očekivali smo stotinu, a došlo je 300 gostiju" kazala je Jasmina Havranek, dekanica Agronomskog fakulteta. "To pokazuje koliki je interes Austrijanaca za kvalitetne izvorne hrvatske proizvode. Pokušali smo prikazati dio hrvatske tradicije, bogatstva proizvoda - vina 13 vrsta i 60-ak vrsta sireva", kazala je Havranek i dodala da je kultura proizvodnje vina i sira dio cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Izrazila je zadovoljstvo što je rezultat njezinog rada i njezinih kolega pao na plodno tlo Austrije s kojom Hrvatska ima izuzetne prijateljske odnose.

Organizatori hrvatske večeri promidžbenog karaktera u Beču su Agronomski fakultet u Zagrebu u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Beču, Austrijsko-hrvatskim društvom i austrijskom Obrtničkom komorom.

(Hina) xspđ ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara