U Bagdadu oteto 29 osoba, ubijeno 19 ljudi

SKUPINA naoružanih muškaraca u ponedjeljak je u Bagdadu otela 29 osoba, a u ponovo eskalirajućem nasilju diljem Iraka je ubijeno 19 ljudi, među kojima četiri iračka vojnika koji su stradali u samoubilačkim bombaškim napadima, prenose agencije.

Naoružana skupina u vojnim odorama dovezla se u 15 vozila u središnji trgovački dio grada te se podijelila u dvije skupine. Jedna je grupa upala u trgovinu koja prodaje mobitele, a druga u urede Iračko-američke trgovinske komore, kazao je policijski poručnik Thair Mahmud.

Oteto je 15 zaposlenika i kupaca koji su se zatekli u trgovini te jedanaest osoba iz ureda Komore. Vjeruje se da su sve otete osobe irački državljani. Druga otmica dogodila se kada su uniformirani naoružani muškarci zaustavili automobil u kojemu se jugoistočnim dijelom grada u svojoj limuzini vozio irački milijunaš s dvojicom sinova. Sva trojica su oteta, izvijestio je policijski poručnik Bilal Ali Majeed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otmice i traženje otkupnine učestale su u Iraku u posljednjih nekoliko mjeseci. Vjeruje se da su otmice jedan od glavnih izvora prihoda ne samo zločinačkih bandi već i pobunjenika koji se bore protiv ameiričkih i iračkih vojnih snaga.

Nekoliko ključnih članova iračkog parlamenta poziva ministra unutarnjih poslova Jawada al-Bolanija da podnese ostavku s obzirom na pogoršanje sigurnosne situacije u Bagdadu i obližnjim gradovima, koje se, među ostalim manifestira sektaškim sukobima između šijita i sunita. Al-Bolanij je šijit

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara