U Beogradu podignuta optužnica za ratni zločin u Ličkom Osiku

Tekst: L.J.

TUŽITELJSTVO za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika MUP-a SAO Krajine zbog ubojstva peteročlane obitelji Rakić u Ličkom Osiku 1991., javlja Tanjug.

Prema optužnici Čedo Budisavljević, Mirko Malinović, Milan Bogunović i Bogdan Grujčić ubili su Maneta Rakića, njegove sinove Dragana i Milovana i kći Radmilu jer su sumnjali da posjeduju radiostanicu i da surađuju s hrvatskim oružanim postrojbama.

Članove obitelji su prvo vezali i zatvorili im usta ljepljivom trakom, zatim su ih ubacili u kombi, prevezli ih preko Svračkovog sela do kraške jame Golubnjača gdje su ih ubili hicima iz vatrenog oružja. Njihova tijela bacili su u jamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga Maneta Rakića, Lucija Rakić, ubijena je hicima iz vatrenog oružja nakon čega su Budisavljević, Malinović i Bogunović zapalili njeno tijelo i vikendicu u kojoj je bila u Širokoj Kuli.

Tužiteljstvo je za optužene predložilo produljenje pritvora, a za dvojicu osumnjičenih koji su sudjelovali u ovom zločinu je prekinuta istraga jer su u bijegu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara