U Beogradu uhićen osumnjičeni za napade u Madridu

MARKOANAC Abd El Majid Bouchar, osumnjičen za terorističke napade u Madridu u ožujku 2004. godine, uhićen je u utorak u Beogradu, javili su u srijedu beogradski elektronski mediji.

Tu je informaciju potvrdila beogradskoj Televiziji BK Dragana Kajganić iz Uprave za odnose s javnošću MUP-a Srbije, a kako je javila agencija Beta, Bouchar je u srijedu predvečer u Beogradu priveden istražnom sucu.

Bouchar (22), protiv kojega je raspisana međunarodna tjeralica, osumnjičen je da je pobjegao iz stana u Leganesu, predgrađu Madrida, neposredno prije upada španjolske policije 3. travnja 2004. godine. Prilikom te akcije, da bi izbjegli uhićenje, sedam terorista aktiviralo je eksploziv, te su sva sedmorica - kao i jedan policajac - poginuli.

Svjetske agencije javile su da je Bouchar u Srbiji priveden zbog kršenja srbijanskog Zakona o strancima, s obzirom da je posjedovao lažne iračke dokumente na ime Midhat Salah.

Državna Radio-televizija Srbije u srijedu navečer je prikazala snimke privođenja Marokanca uhićenog zbog sumnje da je sudjelovao u terorističkim napadima u Madridu. Na snimku se vidi kako pripadnici specijalnih jedinica srbijanske policije uvode Bouchara u policijsko vozilo i pod jakim osiguranjem ga odvode na saslušanje istražnom sucu u beogradsku Palaču pravde.

U terorističkim napadima 11. ožujka 2004. godine u Madridu poginula je 191 osoba, a više od 1500 je ranjeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara