U Cavtatu dignuta u zrak srpska kuća

U ULICI kneza Domagoja u Cavtatu jutros oko tri sata dogodila se eksplozija u nenastanjenoj kući u vlasništvu Blaže Z. (1932.), a dosadašnja saznanja ukazuju da je na za sada neutvrđen način nepoznati počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu u prizemlju kuće nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru, izvijestila je Policijska uprava dubrovačkoneretvanska.

U eksploziji znatno je oštećeno prizemlje kuće, a nastala su i manja oštećenja na trima susjednim objektima, te na vozilu Crvenog križa koje je bilo parkirano ispred kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija također priopćava da nitko nije ozlijeđen, da se procjenjuju materijalne posljedice, te kako su poduzete radnje radi otkrivanja motiva i pronalaženja počinitelja.

Kako se neslužbeno doznaje, vlasnik kuće Blažo Zlopaša, trenutačno je nastanjen u Beogradu, a do početka srpskocrnogorske agresije u listopadu 1991. živio je i radio u Cavtatu gdje je imao stomatološku ordinaciju. Pred sam početak agresije Zlopaša je napustio Cavtat, a oprema iz ordinacije odnesena je nakon što su Cavtat okupirale snage JNA.

Tijekom 2002. obratio se pismom načelniku općine Konavle Luki Kordi, kojim je tražio da mu se kuća dovede u prvobitno stanje, tvrdeći da su ju devastirali pripadnici Hrvatske vojske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara