U crkvi Sveta mati slobode misa zadušnica za generala Bobetka

MISU zadušnicu za nedavno preminulog Janka Bobetka, umirovljenog stožernog generala i bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske predvodio je večeras u zagrebačkoj crkvi Sveta mati slobode vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

Na misi su, uz članove obitelji Bobetko, sudjelovali i brojni građani, među ostalim, članovi HDZ-a i umirovljeni generali, a vojni ordinarij Juraj Jezerinac istaknuo je Bobetkovu ljubav prema Domovini i hrvatskome narodu.

Pokojni general Janko Bobetko ispraćen je i pokopan na dostojan način, kazao je u propovijedi msgr. Jezerinac, a tisuće ljudi koji su ga ispratili u Zagrebu i više od 25 tisuća u njegovom Sisku pokazuje što je radio u obrambenom ratu. Podsjetivši na doprinos generala Bobetka u obrani Domovine, vojni ordinarij Juraj Jezerinac naglasio je, uz ostalo, da nitko ne može poreći Bobetkovu ljubav prema Domovini i hrvatskom narodu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

General Janko Bobetko preminuo je u svome domu 29. travnja uslijed zatajenja cirkulacijskog i respiratornog sustava, a 2. svibnja je, nakon ispraćaja na zagrebačkom groblju Mirogoju, pokopan na sisačkome groblju Viktorovac.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara