U crkvi usred Vinkovaca ubijen svećenik

U ŽUPNOM dvoru, u vinkovačkoj gradskoj četvrti Vinkovačko Novo Selo, u ponedjeljak oko 21,30 sati ubijen je svećenik župe Bezgrešnog Srca Marijinog, Vjekoslav Mičuda.

Glavni motiv sinoćnjeg ubojstva Vjekoslava Mičude, vikara vinkovačke župe Bezgrešnog Srca Marijina, najvjerojatnije je razbojstvo, doznaje se od glasnogovornika vukovarskosrijemske policije Luke Kalinića.

Kako se neslužbeno doznaje, franjevca Vjekoslava Mičudu (33) sinoć je u župnom stanu crkve Bezgrešnog Srca Marijina, u četvrti Vinkovačkom novom selu, hicem iz pištolja ubio umirovljeni četrdesetogodišnji hrvatski branitelj M.B. On se prethodno sakrio u jednoj od prostorija župnog stana

U župnom stanu u to su vrijeme bila trojica svećenika od kojih je M.B. zatražio novac ispalivši pritom jedan hitac u zid. Nakon što je dobio sav novac koji su franjevci posjedovali, M.B. je, kako policija navodi, ničim izazvan usmrtio Vjekoslava Mičudu, ispalivši mu hitac u glavu.

Ostala dvojica svećenika uspjela su nakon toga svladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Počinitelj ubojstva Vjekoslava Mičude u poslijepodnevnim satima bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, potvrdio je Luka Kalinić.

Izraze sućuti franjevačkoj zajednici, župljanima župe Bezgrešnog Srca Marijina te obitelji ubijenog franjevca uputio je biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara