U DIP pristiglo 25 kandidatura

U DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) danas je do 13 sati pristiglo još osam prijedloga stranačkih i neovisnih lista te kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, što je ukupno 25 s ranije pristiglima.

Najveći broj prijedloga lista i kandidata bit će podnesen sutra, kada u ponoć ističe rok za isticanje kandidatura.

Za 1. izbornu jedincu (dio Zagreba i Zagrebačke županije) prispjelo je prijedlog neovisne lista nositelja Zdravka Tomca, a za 5. ( Požeško- slavonska, Virovitičko podravska i Vukovarsko- srijemska županija) prijedlog neovisne liste nositelja Jerka Zovaka. Za istu izbornu jedinicu listu je ponijela i Hrvatska demokratska republikanska stranka s nositeljem Brankom Mihaljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za 9. izbornu jedinicu (Ličko senjska, Zadarska, Šibensko- kninska i dio Splitsko- dalmatinska županije) podnesen je prijedlog neovisna lista nositelja Stanislava Antića.

Za 9. i 10. izbornu jedinicu (dio Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko- neretvanska županija prispjeli su prijedlozi koalicijskih lista Hrvatske demokratske republikanske stranke, Hrvatskih demokršćana i Južnohrvatske stranke.

Prijedlog neovisne liste s nositeljem Petrom Milićem pristigao je za 11 izbornu jedincu za dijasporu.

Savez Rusina i Ukrajinaca iz Vukovara predložio je kandidate za izbor zastupnika kojeg zajedeno biraju pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske , romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara