U DUBROVNIKU KONFERENCIJA "UČIMO O EUROPSKOJ UNIJI"

U Dubrovniku će se 29. i 30. listopada 2004. održati konferencija "Učimo o Europskoj uniji Pripremanje za izazove približavanja i članstva u EU" u organizaciji Ministarstva europskih integracija i njemačke Zaklade Konrad Adenauer, priopćio je MEI u četvrtak.

S obzirom na uspjeh prve konferencije iz 2003., posvećene pitanjima usavršavanja državnih službenika u području europskih integracija, te na nedavno proširenje EU i dodjelu Hrvatskoj statusa države kandidatkinje, organizatori su ovogodišnjoj konferenciji pridodali teme koje su izravno vezane uz izazove približavanja i članstva u EU, navodi se u priopćenju.

Na konferenciji će se okupiti otprilike 130 sudionika iz Hrvatske, država članica Europske unije (Poljska, Slovenija, Irska, Austrija, Grčka, Njemačka, Latvija, Danska, Francuska, Litva, Mađarska), država kandidatkinja (Rumunjska, Bugarska, Turska), zemalja Procesa stabilizacije i pridruživanja (Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora, Albanija), te Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudionici konferencije bit će različitih profila - predstavnici lokalne i državne uprave, institucija za obrazovanje državnih službenika, privatnih organizacija, nevladinih udruga uključenih u obrazovanje za europske integracije, kao i svi oni koji se zanimaju za ovakvu vrstu usavršavanja, stoji u priopćenju.

Namjera je da konferencija "Učimo o EU" posluži kao forum za razmjenu znanja i iskustava u području obrazovanja o europskim integracijama diljem Europe.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara