U Dubrovniku oko 5.000 hodočasnika iz Hercegovine

U ORGANIZACIJI mostarskoduvanjske biskupije iz Hercegovine je na svetu misu u Dubrovniku, koju je u petak predvodio papa Ivan Pavao II., otputovalo oko 5.000 hodočasnika u 100 autobusa, rekli su u Ordinarijatu mostarskoduvanjske biskupije.

Osim ovog organiziranog hodočašća u Dubrovnik su iz Hercegovine vjernici, kako je rečeno, putovali i osobnim automobilima.

Misno slavlje Svetoga Oca u Dubrovniku izravno je prenosila lokalna Hrvatska televizija Mostar preuzimajući prijenos Hrvatske televizije. I hrvatski radio Herceg Bosna, čiji se program može slušati na svim većinskim hrvatskim područjima BiH, također je izravno prenosio dubrovačku misu Svetoga Oca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U BiH su u tijeku užurbane pripreme za posjet Svetoga Oca Banjoj Luci 22. lipnja. Prema crkvenim podacima, u BiH danas živi upola manje katolika Hrvata nego prije rata, kada ih je bilo 800.000. Vjeruje se kako bi skorašnji Papin posjet Banjoj Luci mogao potaknuti masovniji povratak katolika Hrvata u prijeratne domove na području Republike Srpske.

(Hina) pgaš rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara