U Dubrovniku sedam posto više turista nego lani

Tekst: V.Š.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

U PRVIH pet mjeseci ove godine Dubrovnik bilježi rast turističkih dolazaka od sedam posto.

Nakon travanjskih zastoja u zračnom prometu zbog vulkanske prašine, u Dubrovniku je broj noćenja turista u stalnom porastu.

Od 1.siječnja do 31.svibnja 2010. ostvareno je 126.654 dolazaka, od čega 18.583 domaćih i 108.071 stranih gostiju, te zabilježeno 395 008 noćenja, od čega 45.985 domaćih i 349.023 stranih gostiju. Ukupno, od početka godine do 31.svibnja, Dubrovnik je zabilježio povećanje od sedam posto u broju dolazaka i šest posto u broju noćenja u odnosu na isto razdoblje 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovnik dolazi najviše Britanaca

Po strukturi gostiju najviše je bilo gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, te Hrvatske, Francuske, Njemačke, SAD-a, Španjolske, BIH, Japana, Norveške, Švedske, Irske, Australije i Italije. 

Dolazak turista početkom lipnja također obećava uspješnu sezonu. Ostvareno je 22.997 dolazaka, što je petnaest posto više nego lani i 88.527 noćenja, što je dvadeset i jedan posto više nego lani u isto vrijeme.

Početak Svjetskog nogometnog prvenstva, prema informacijama od hotelskih kuća s dubrovačkog područja, ni na koji način nije utjecao na smanjenje turističkog prometa jer se u lipnju u dubrovačkim hotelima bilježi povećanje dolazaka od šest do trideset posto u odnosu na lipanj prošle godine, priopćila je TZ Grada Dubrovnika.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara