U Dubrovniku uskoro golf tereni

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica sastala se danas s njemačkim poduzetnikom Erwinom Sommerfeldom, mogućim ulagačem u golf teren s popratnim sadržajima na Srđu, brdu iznad Dubrovnika.

Osim golf terena, koji bi u Dubrovnik doveo goste visoke platne moći i produljio turističku sezonu, njemački investitori namjeravaju izgraditi i hotel sa 150 dvokrevetnih soba i Welnes centrom.

Njemački poduzetnik već je s Dubrovnikom potpisao ugovor o ekskluzivitetu, te u Hrvatskoj osnovao tvrtku pod nazivom "Golf park Dubrovnik".

Pravi posao, rekla je Dubravka Šuica, trebao bi početi nakon što se potpiše ugovor s Gradom, u kojem se očekuje osiguranje namjenskih prostora kroz posebne planske dokumente, pribavljanje zemljišno-knjižnih izvadaka te popisivanje posjeda i kopiranje planova.

"Grad je vlasnik 800.000 četvornih metara na Srđu i u razgovoru smo iznijeli spremnost unijeti te naše čestice u zajednički projekt izgradnje golf igrališta", rekla je Dubravka Šuica, dodajući da su završeni razgovori s većinom privatnih vlasnika zemljišta na Srđu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes Dubrovnika, kad je riječ o tom projektu, je višestruk i temelji se na strategiji razvoja grada Dubrovnika, koji je sadašnja Gradska uprava donijela na početku mandata. Projekt vezan uz golf iznimno je važan jer vodi cjelogodišnjemu turističkom poslovanju, istaknula je dubrovačka gradonačelnica.

Njemački investitori ugovorom se obvezuju za šest mjeseci pripremiti potrebnu dokumentaciju, a taj će se rok produžiti za daljnjih 12 mjeseci ako ne budu pribavljene lokacijske dozvole. Ugovorom se također predviđa najkasnije u roku od šest mjeseci početi pregovore o izgradnji golf trena s popratnim sadržajima.

Vrijednost projekta je oko 80 milijuna eura - 10 milijuna za uređenje golf igrališta, 35 za hotel, te 35 milijuna eura na uređenje seoskog naselja.

(Hina) xhš ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara