U eksploziji bombe u Nepalu ranjeno 36 ljudi

U EKSPLOZIJI snažne bombe u utorak u jednoj nedovršenoj zgradi nepalske administracije u središtu glavnog nepalskog grada Katmandua ranjeno je 36 osoba, objavila je policija, koja odgovornima za napad smatra maoističke gerilce.

Eksplozija je odjeknula u prizemlju peterokatnice koja je pri samom završetku izgradnje, pa u njoj još nema namještenika ureda za mirovine državnih službenika kojem je namijenjena.

Ranjeno je 36 ljudi kojima je pomoć pružena u bolnici Bir, rekao je zamjenik glavnog policijskog inspektora Ashkok Shrestha, dodavši kako ih je većina nakon toga puštena kućama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobe za koje vjerujemo da su maoisti ostavile su torbu u kojoj se nalazila snažna bomba kućne izrade, koja je eksplodirala", izjavio je policijski dužnosnik.

"Iako još nitko nije preuzeo odgovornost za podmetanje bombe, mi smo identificirali napadače i vjerujemo da ćemo ih brzo uhititi", rekao je Shrestha.

Maoistički pobunjenici koji žele ukinuti monarhiju i uspostaviti komunistički sustav od 1996. vode gerilski rat protiv nepalskih snaga sigurnosti, a u građanskom je ratu dosad poginulo oko 10 tisuća ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara