U "GAVELLI" u novOJ SEZONI ČETIRI PREMIJERE

Na repertoaru dramskog kazališta "Gavella" u kazališnoj sezoni 2004./2005. bit će četiri premijere, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj Darko Stazić, dodavši kako će kazalište svoje predstave izvoditi u zemlji i inozemstvu.

U listopadu su na repertoaru "Opasne veze" Christophera Hamptona, u režiji Ivana Lea Leme. Taj dramski tekst nastao je po romanu Choderlosa de Laclosa objavljenom 1782., a prikazuje moralnu pokvarenost francuskoga društva 18. stoljeća.

U prosincu je na repertoaru tekst Lade Kaštelan "Prije sna" u režiji Nenni Delmestre, koji sagledava aktualno društveno stanje i dotiče naše svakodnevne probleme.

Djelo Oedoena von Horvatha "Sudnji dan", koje će u režiji Georgija Para biti premijerno izvedeno u veljači, propituje što je sve mali čovjek spreman uraditi kada ga više sile izbace iz uhodane svakodnevice. Riječ je o djelu slavnog dramatičara koje se po prvi put postavlja na hrvatskim pozornicama, rekao je Paro.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor Filip Šovagović, u predstavi "Ptičice", koja će biti premijerno izvedena u svibnju, u režiji Ozrena Prohića, predstavlja publici priče Cigana, Flekice, Radeta, Pljuge, Dese, Žira, Pire, Zdenke i drugih likova koje nosimo u sebi.

Po Stazićevim riječima, u kazalištu je protekle godine bilo dosta promjena, a jedna od njih je i osnivanje Umjetničkog vijeća kazališta, koje je zaduženo za promišljanje repertoarne politike.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara