U Hannoveru pokraden hrvatski štand na sajmu CeBIT

U Hannoveru pokraden hrvatski štand na sajmu CeBIT

JUČER je nešto iza 21 sat, tri sata nakon službenog zatvaranja najvećeg informatičkog sajma na svijetu - CeBIT-a u Hannoveru, opljačkan hrvatski štand. Kako javlja Business.hr, sa štanda su odnesena dva velika zvučnika, a policiji je pljačka prijavljena jutros.

Predstavnici Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) podnijeli su službeni zahtjev za istragom, a voditelj njihova odjela za poslovne usluge Tomislav Pokaz je rekao: "Vjerujemo da će njemačka policija učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se pronašli kradljivci".

Jedan od hrvatskih izlagača na sajmu je i tvrtka Blancom, specijalizirana za video nadzor i sigurnosne kamere, pa je njihovih osam visokorezolucijskih kamera snimilo kradljivca. Muškarac s kapom na glavi cijelo je vrijeme gledao u pod, a mobitelom je razgovarao sa svojim pomagačima. Snimke Blancomovih kamera uvelike će olakšati posao policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav je podešen da se snimanje uključuje kad god se pojavi pokret, umrežen je tako se može s udaljenosti pristupiti video bazi i kontrolirati rad sustav i snimljenog materijala“, rekao je projekt menadžer Blancoma Patrick Sekic.

I.M.
Foto: Business.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara