U Hondurasu uhićene dvije osobe zbog napada na autobus

U Hondurasu uhićene dvije osobe zbog napada na autobus
VLASTI u Hondurasu objavile su u subotu navečer da su uhitile još dvije osobe koje sumnjiče za napad na autobus u kojem je poginulo 28 putnika, a ranjeno je 14.

Šestero djece i 22 odrasle osobe poginule su u četvrtak kad su pripadnici jedne bande iz jurišnih pušaka zapucali na gradski autobus u predgrađu San Pedro Sula kraj grada Chamelecona, dvjestotinjak kilometara sjeverno od glavnoga grada Tegucigalpe.

Napad na autobus pun ljudi koji su putovali na posao ili su išli u božićnu kupnju, zgrozio je Honduras, zemlju poznatu po bezakonju i natjerao je vlasti na opći rat protiv uličnih banda.

Pripadnik bande Alexis Ramirez (23) uhićen je u San Pedru neposredno nakon napada, a u autu su mu pronađene dvije jurišne puške, dva pištolja i streljivo, službeno je priopćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasti su u subotu objavile da su u mjestu Cofradiji, petnaestak kilometara istočno od San Pedra uhitile dvije osobe povezane s tim napadom.

"Nećemo objaviti više pojedinosti da ne ometemo istragu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Oscar Alvarez. "Ali imamo jasan trag i uskoro ćemo razriješiti taj slučaj", dodao je.

Zamjenik šefa policije Wilmer Torres rekao je da je Ramirez pripadnik po okrutnosti i šokantnim ubojstvima poznate bande Mara Salvatrucha, te da je njegov auto bio nalik onomu uočenom na mjestu napada.

U poruci ostavljenoj na vjetrobanskome staklu autobusa napadači su rekli da pripadaju revolucionarnoj skupini koja se protivi smrtnoj kazni, što je jedno od važnijih pitanja za predsjedničke izbore u 2005.

U poruci se najavljuje nastavak nasilja i poručuje "ljudima da iskoriste ovaj Božić, jer će idući biti gori".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara