U istočnoj Slavoniji opskrba plinom normalna, ali uz teškoće

Opskrba plinom kućanstava na području grada Vinkovaca, unatoč iznadprosječno niskim temperaturama ovih dana u Slavoniji i unatoč jučerašnjem padu tlaka u magistralnom plinovodu sa 12 na 7 bara, normalna je, potvrdila je za direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić.

"Apeliramo na sve naše potrošače, poglavito iz velikih sustava, ako su u mogućnosti da umjesto plina koriste alternativne izvore poput mazuta ili ugljena", kazala je Ratkić dodajući kako su zbog niskih temperatura, koje su prošlih dana u istočnoj Slavoniji iznosile i do -20 stupnjeva Celzijevih, mnogi potrošači imali problema s blokadom regulatora ili zastojem rada plinomjera.

"Još uvijek, međutim, nemamo problema s normalnom opskrbom plinom potrošača ali stanje nije nimalo zadovoljavajuće. Osim u povećani dotok plina, uzdamo se i u najavljeno zatopljenje vremena", poručila je Marija Ratković iz Plinare istočne Slavonije koja skrbi o opskrbi plinom oko 15.500 potrošača na vinkovačkom, županjskom i iločkom području.

Voditelj Tehničke službe Prvog plinarskog društva Vukovar Radovan Varga rekao je kako su sve njihove interventne ekipe ovih dana neprestano angažirane na terenu.

Najveće probleme uzrokovane padom tlaka u gradskom plinovodu imaju potrošači koji su se na plinovod relativno nedavno priključili, rekao je Varga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Državnog hidrometereološkog zavoda, Radarskog centra Gradište, jutros u 7 sati u toj je metereološkoj postaji nedaleko Županje izmjerena temeratura zraka od minus 20 stupnjeva Celzijevih.

Zbog niskih temperatura djelomično je otežana i plovidba rijekom Dunav.

Iz Lučke kapetanije Vukovar navode kako je pod ledom trenutačno oko 15 posto površine Dunava ali je plovidba, iako otežana, tom rijekom moguća.

(Hina) xzdra yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara