u istri 193 tisuće turista, 4 posto turista više nego lani

Prema podatcima županijske Turističke zajednice na području Istarske županije boravi 192.888 turista, od čega su više od 96 posto strani gosti. To je povećanje ukupnog broja turista za oko 4 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Najveći broj turista koji su proteklog vikenda stigli u Istru za svoje su odredište odabrali Rovinj u kojem se, po jučerašnjim podacima, odmara više od 29 tisuća turista.

Druga najomiljenija turistička destinacija početkom ovog tjedna pomalo neočekivano je Vrsar koji je sa 20,1 tisućom gostiju na treće mjesto potisnuo Poreč u kojem boravi 19,6 tisuća turista, dok ih se u Medulinu nalazi 19,1 tisuća turista.

Značajne turističke rezultate zabilježila je i Tar Vabriga s 18,1 tisućom, Funtana s gotovo 17 tisuća, Umag s 16 tisuća, te Pula u kojoj boravi 10,7 tisuća turista.

Od značajnijih turističkih odredišta najveći porast gostiju u odnosu na usporedno razdoblje 2002. godine ostvaren je u Funtani u kojoj je jučer boravilo 33 posto gostiju više nego lani, u Tar Vabrigi 7 posto, a u Vrsaru 5 posto turista više nego prvog kolovoškog ponedjeljka prošle godine.

Najveći pak podbačaj na početku kolovoza bilježi Poreč, čiji je turistički rezultat za 15 posto lošiji od lanjskog, dok je broj gostiju u Rovinju jučer bio približno jednak onom koji je u tom gradu ostvaren prije godinu dana.

(Hina) mp ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara