U IZRAELSKIM NAPADIMA NA GAZU POGINULA TRI PRIPADNIKA HAMASA

U izraelskim zračnim napadima na pojas Gaze poginula su tri pripadnika organizacije Hamas, nakon što je ta islamistička skupina u srijedu ponovila svoju prijetnju da će, unatoč vojnim akcijama kojima ih se namjerava spriječiti, nastaviti raketirati Izraelce.

Pripadnici Hamasa ubijeni su u tri odvojena napada u srijedu kasno navečer u izbjegličkim kampovima na sjevernom dijelu pojasa Gaze. Na tom području Izraelci s više od 200 tenkova i oklopnih vozila tragaju za militantima koji ispaljuju rakete na izraelske gradove.

Izrael je akciju započeo nakon što je u raketiranju grada Sderota, krajem rujna, poginulo dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom 16-dnevnog napada, koji je jedan od najvećih na pojas Gaze u četverogodišnjem sukobu, poginulo je 98 Palestinaca. Među poginulima su bila 54 militanta, dok se za ostale, prema palestinskim liječničkim izvorima, vjeruje da su bili civili. Poginula su i tri izraelska radnike te jedan Tajlanđanin.

Palestinski izvori tvrde da su u napadima na sjeveru Gaze u srijedu poginula četiri militanta. Dodaju da je u napadu na Rafah na jugu tog područja ustrijeljen palestinski 16-godišnjak dok je jedna četverogodišnja djevojčica zbog ranjavanja u kritičnom stanju.

(Hina) xam yam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara