U izraelskoj vojnoj operaciji ubijeno devet, ranjeno 30 Palestinaca

U AKCIJI izraelske vojske u gradu Gazi u srijedu ubijena su devetorica Palestinaca, a 30 ih je ozlijeđeno, najnovija je bilanca palestinskih bolničkih izvora.

Najmanje četiri žrtve militanti su ubijeni u oružanom okršaju s izraelskim vojnicima.

Palestinski ministar za pregovore Saeb Erekat oštro je osudio akciju "u trenutku kada se ulažu napori za pokretanje mirovnog procesa".

"Ubojstva su najnoviji pokušaj sabotaže mirovnog procesa", rekao je Erekat koji se nalazi u Rimu u pratnji palestinskog premijera Ahmeda Koreia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema glasnogovorniku izraelske vojske, akcija je pokrenuta zbog niza palestinskih napada na židovsko naselje Netzarim, cestu koja prema njemu vodi i židovska naselja sjeverno od Gaze.

On tvrdi da su izraelski vojnici naišli na žestok otpor. Napadnuti su lakim automatskim oružjem i protutenkovskim granatama, na što su odgovorili.

Naselje Netzarim jedno je od 17 židovskih naselja u pojasu Gaze koja izraelski premijer Ariel Sharon namjerava evakuirati.

Prema pisanju izraelskog dnevnika Haaretz od srijede, izraelski ministar obrane Shaoul Mofaz namjerava zadržati izraelske oružane snage u židovskim naseljima u pojasu Gaze i nakon odlaska doseljenika.

Izraelske snage ostat će navodno u bloku naselja Goush Katif, na jugu pojasa Gaze, i nakon odlaska njegovih stanovnika koje su bili dužni štititi, piše list
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara