U jednoj noći izvršio 17 provala

Tekst: F.M.
Foto: Arhiva


POLICIJSKI službenici Policijske postaje Crikvenica u zadnjih su nekoliko dana imali posla s vrlo odvažnim i uspješnim provalnicima, od kojih je jedan u samo jednoj noći izveo 17 različitih provala.

Vješti provalnik sa zadarskog područja je na području Novog Vinodolskog u noći 6. svibnja provalio u 17 trgovina, mesnica, frizerskih salona, ugostiteljskih objekata, ureda i drugih objekata. Iz većine njih nisu ukradeni predmeti, a šteta se broji u tisućama kuna.

Crikvenička policija je provalnika uhitila u suradnji sa zadarskom. Obje policije tragaju za drugim muškarcem, također sa zadarskog područja, za kojeg se vjeruje da je uhićenom pomagao u provalama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi vješti kriminalac

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Crikvenice koji se od ožujka do lipnja bavio teškim krađama. Počinio je tri teške krađe i dvije krađe u obiteljskim kućama i vikendicama na području Crikvenice.

Iz obiteljskih kuća u vlasništvu hrvatskih državljana krao je torbice s novčanicima, osobnim dokumentima i novcem, bankovnim karticama, ali i veću količinu raznog zlatnog nakita te bižuterije. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 60.000 kuna.

Dvije kuće iz kojih je ukrao predmete bile otvorene, tako da je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnika ukravši navedene predmete. Iz jedne vikendice, koja je također bila otvorena,  osim osobnih dokumenata i novca otuđio je i bankovne kartice.  Jednu je iskoristio te na bankomatima u više navrata podignuo novčani iznos od 5.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara