U Kairu otvorena izložba "Izazov kravate"

Hrvatsku izložbu "Izazov kravate" otvorili su sinoć u prestižnoj galeriji Horizon I, u središtu Kaira, direktor Odjela za likovnu umjetnost u egipatskom ministarstvu kulture Ahmed Nawar i hrvatski veleposlanik Ivica Tomić.

Izložbu koja je pobudila znatan interes kairske javnosti priredili su zagrebačka neprofitna udruga Academia Cravatica, Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, egipatsko ministarstvo kulture i hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu.

Prigodnim govorom okupljenima obratio se Enes Quien, član stručnoga žirija izložbe.

"Izazov kravate" obuhvaća šezdesetak radova, u raznim likovnim tehnikama, a uz radove pedesetak hrvatskih umjetnika, svoje radove su predstavila i tri egipatska umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izložba će biti otvorena u Kairu do 22. siječnja, a nakon toga bit će postavljena u Aleksandriji.

Otvorenju izložbe nazočni su bili mnogi veleposlanici, ugledni egipatski umjetnici i dužnosnici egipatskog ministarstva kulture.

Izložba "Izazov kravate", koja promovira Hrvatsku kao domovinu kravate, privukla je velik interes i elektroničkih medija te je otvorenje izložbe snimalo 11 televizijskih postaja, uključujući dva egipatska nacionalna programa i dva satelitska programa te Hrvatsku radioteleviziju.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara