U "KOMEDIJI" PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA "MOTEL MRAK"

Predstava "Motel Mrak", komična kriminalistička priča Dore Delbianco, u režiji Marice Grgurinović, premijerno je izvedena večeras u Kazalištu Komedija.

Predstava je nastala je u suradnji Akademije dramskih umjetnosti (ADU)i Kazališta Komedija kako bi se potaknulo mlade autore.

Tu komičnu priču, viđenu očima "običnog čovjeka iz naroda", napisala je apsolventica dramaturgije zagrebačke ADU Dora Delbianco. Predstava igra u "Komediji" nakon što su je ove godine na ADU, kao ispit glume u klasi Helene Buljan i Doris Šarić-Kukuljica, izveli studenti druge i treće godine glume.

"Motel Mrak" ime je motela u kojem na putu u Njemačku odsjednu djevojka i dobrostojeći gospodin, kojemu ju je, kao čovjeku iz svog kraja, prodala njezina siromašna obitelj. Kao miraz obitelj je ponudila njezino djevičanstvo. Na putu u inozemstvo i, kao što su neki mislili, bolji život, oni zastanu u "Motelu Mrak" gdje im se stjecajem čudnih okolnosti planovi promijene.

U predstavi glume Davor Svedružić (Ratko), Dubravka Ostojić (Anđela), Antonija Stanišić (Ruža), Dražen Čuček (Henrik), Jasna Palić Picukarić (Sanja) i Saša Buneta (Victor).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dora Delbianco radila je kao dramaturg na predstavama "Život je san", "Sluškinje", "Proslava" i "Božanska glad", a kao asistent dramaturgije na predstavi "Četvrta sestra".

U časopisu "Istra" 2002. je objavila prvu dramu "Dirigent", koja je iste godine izvedena u sklopu Međunarodne dramske kolonije u Motovunu, u režiji Želimira Mesarića. Drama je bila izvedena i u sklopu dramskog programa Hrvatskog radija.

Marica Grgurinović radila je kao asistentica režije na predstavama "Na kamenju", "Daleka zemlja", "Kristofor Kolumbo", "Kate Kapuralica", "Nevjesta od vjetra"" i "Amfitrion". Jedna od njenih ispitnih predstava, "Pokrinokat" izveden je u lipnju ove godine u kazalištu "Exit" te kao radio-drama na Hrvatskom radiju.

Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a autor glazbe Dinko Appelt.

(Hina) ag mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara