u korčuli otvorena nova zgrada srednje škole

U Korčuli je danas u bivšoj vojarni otvorena nova zgrada srednje škole u koju je Ministarstvo prosvjete i športa uložilo 16 milijuna kuna.

Školu pohađa 150 učenika koji se školuju za ugostiteljska, brodsko-strojarska, elektrotehnička i mehatronička zanimanja.

U prvoj fazi škola je, uz klasične učionice, dobila informatičku i mehatroničku učionicu sa specijalnom opremom i računalima, praktikum za kuharstvo, kuhinju i restoran, praktikum za slastičarstvo s kafe-slastičarnicom te ugostiteljski praktikum.

Ravnatelj prof. Davor Kondenar najavio je da će se u drugoj fazi, graditi još jedna školska zgrada koja će uz ostalo, imati kabinet za fiziku i elektrotehniku te športsku dvoranu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Mirko Duhović zahvalio je mnogima koji su pomogli da Korčula dobije školu u kojoj će se mladi otočani školovati i više neće odlaziti s Korčule.

Ministar prosvjete Vladimir Strugar izrazio je zadovoljstvo što su korčulanski učenici dobili bolje uvjete stjecanjaa znanja i školovanja. Istaknuo je da je od 2000. do danas ta škola među 182, koliko je izgrađeno ili obnovljeno, a samo u školstvo Dubrovačko-neretvanske županije uloženo je 85 milijuna kuna.

(Hina) nper dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara